2 Eylül 2014 Salı

Terelelli

Merhabalar :)

Bugün yeni bir mekan deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Caddebostan'da açılan yeni Leman Kültür'ü çoğunuz duymuşsunuzdur. Ben de güne yeni bir tatla başlamak için burayı seçtim.


Öncelikle Leman Kültür'ün çok değişik olan atmosferinden bahsetmek istiyorum. Katiyen her zamanki pub, cafe ve restaurantlara benzemeyen tasarımıyla aşık ediyor insanı kendini. Hele menüsü... Yemeklerin isimleri insanı yemek yemeye teşfik ediyor adeta.


Benim bugünkü seçimim Terelelli Tavuk Paprika(acı) oldu. Her ne kadar yanında acı ibaresi bulunsa da ben bir acısever olarak tatlı bir acı olarak nitelendiriyorum kendisini.




İlk olarak yemeğin ana kahramanı olan tavuğa değinmek istiyorum. Şahsen tavuğun sertliğine önem veren bir yiyici olarak :D tavuk tam kıvamında, yumuşacık servis edilmişti. Acı sos ve kızartılmış biberler çok lezzetliydi. Makarnaya gelecek olursan klasik tavuk yemeklerinin yanında servis edilen makarnaydı. Benzer yerlerle kıyaslayınca sosu konusunda bir adım önde olduklarını söyleyebilirim. Çünkü geçenlerde gittiğim bir restaurantta sos adeta makarna üzerinde katılaşmıştı. Bu nedenle Lema Kültür servis konusunda bir adım ileride. Küçük sosumuza gelecek olursak. Ben elma dilimli patatesi genelde mayonez ve hardalla yerim. Ama bu sosun yanında onlara gerek duymadım. Adı yanlış hatırlamıyorsam Darula idi. 

Leman Kültür'de yediğim öğle yemeğinin ardından soluğu CKM'nin içindeki Hayal Kahvesinde aldım. Menüde gözüm günlerdir canımın çektiği cheesecake'e takılınca ondan söyledim.


Tadına diyecek bir şeyim yok. Zaten aceleci bir şekilde fotoğraf çekmeden önce bir çatal tattığımı fark etmişsinizdir :) Ama sorun şu ki ben konu cheesecake olunca böyle kat kat olanını değilde. Klasik cheesecake'i seviyorum.
Hayallerimdeki cheesecake

Konu yemekler olunca çok azıcık takıntılı bir insan olabiliyorum ne yazık ki... Hayal Kahvesi'de yediğimin tadı vazgeçilemez değildi ama güzeldi. Tatlı isteğimin üzerinden başarılı bir şekilde geldi. Ama hayal edilene ulaşılamayınca ne yazık ki bir tutukluk olmuyor diyemem. Bunu da denemenizi öneririm :)

Başka tatlarla görüşmek üzereee :)